Data: 2002-05-27 13:04:22
Temat: Re: m*oda kapusta
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
m...@p...onet.pl wrote:
>>
>
> To naturalne,że płuczę/myję przed gotowaniem.Zawsze i wszystko.
> Tak mnie mama uczyła:) Jednak nie ustrzegło mnie to przed
> wspomnianą zupką:(
> Od tego czasu co prawda nie miałam drugiej takiej wpadki....ale
> zawsze drżę jak szatkuje kapustę ......
>
Sadze, iz Twoj blad polega na niezbyt dokladnym obraniu kapusty z luznych
lisci.
Zewnetrzne, ciemnozielone, na pewno sie wyrzuca, ale juz te jasne, ktore
siedza luzno, nalezy obrac i zostawic do poszatkowania.
Jednym slowem ma Ci pozostac scisla glowka. W scislej glowce nie ma prawa
byc robali.
Natomiast aby uniknac niespodzianek w kalafiorze, najlepiej zanurzyc go w
wodzie z lyzka octu.
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|