Data: 2008-03-20 09:26:34
Temat: Re: maca, tortille i indyjskie chleby VS. zakwas
Od: "GiveMeHug Inc." <t...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
luzak pisze:
> Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-FA8332.10035620032008@news.onet.pl...
>> In article <frt8q9$aoq$1@atlantis.news.neostrada.pl>,
>> "luzak" <l...@s...pl> wrote:
>>
>> .
>>> chemia uczy, że wprowadzanie "kwasów" do organizmu nie jest najlepszym
>>> rozwiązaniem. kwasów w jakiejkolwiek postaci. zaburza równowagę.
>> Chemia tak uczy? Możesz wskazać konkretne prawo chemiczne?
>>
>> Władysław
> odsyłam do bilansu "kwasowo zasadowego" w naszym (?)organiźmie. i do
> podręcznika chemii z 1 klasy gimnazjum. tam znajdziesz podstawy.
nono... fakt... ale wiesz... maca zrobiona z mąki pszennej nawet niech
będzie to mąka super 3000 z pełnego przemiału... wiesz... tak i tak da
odczyn kwaśny w naszym wnętrzu... cóż... ale chyba bardziej alkaiczny
niż... chleb... zrobiony na zakwasie standard
kiedyś znalazłem taką fajną stronę gdzie była lista PH odpowiednich
produktów żywnościowych... ale teraz jakoś nie mogę jej odszukać
|