Data: 2008-03-20 09:40:52
Temat: Re: maca, tortille i indyjskie chleby VS. zakwas
Od: "luzak" <l...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "GiveMeHug Inc." <t...@y...com> napisał w wiadomości
news:frtakb$81f$1@achot.icm.edu.pl...
> luzak pisze:
>> Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:wlalos-FA8332.10035620032008@news.onet.pl...
>>> In article <frt8q9$aoq$1@atlantis.news.neostrada.pl>,
>>> "luzak" <l...@s...pl> wrote:
>>>
>>> .
>>>> chemia uczy, że wprowadzanie "kwasów" do organizmu nie jest najlepszym
>>>> rozwiązaniem. kwasów w jakiejkolwiek postaci. zaburza równowagę.
>>> Chemia tak uczy? Możesz wskazać konkretne prawo chemiczne?
>>>
>>> Władysław
>> odsyłam do bilansu "kwasowo zasadowego" w naszym (?)organiźmie. i do
>> podręcznika chemii z 1 klasy gimnazjum. tam znajdziesz podstawy.
>
> nono... fakt... ale wiesz... maca zrobiona z mąki pszennej nawet niech
> będzie to mąka super 3000 z pełnego przemiału... wiesz... tak i tak da
> odczyn kwaśny w naszym wnętrzu... cóż... ale chyba bardziej alkaiczny
> niż... chleb... zrobiony na zakwasie standard
>
> kiedyś znalazłem taką fajną stronę gdzie była lista PH odpowiednich
> produktów żywnościowych... ale teraz jakoś nie mogę jej odszukać
PH produktu to jedno. jak sam zauważyłeś może to nie być wyznacznikiem
przemian w organiźmie. poszukamy, wkleimy? może nawet napiszemy i wkleimy...
|