Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.neos
trada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "luzak" <l...@s...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: maca, tortille i indyjskie chleby VS. zakwas
Date: Thu, 20 Mar 2008 10:40:52 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 30
Message-ID: <frtbrc$37s$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <frt6tk$2hb$1@achot.icm.edu.pl> <frt8q9$aoq$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<w...@n...onet.pl>
<frtalq$t90$1@nemesis.news.neostrada.pl> <frtakb$81f$1@achot.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: byr138.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1206006444 3324 83.19.21.138 (20 Mar 2008 09:47:24
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 20 Mar 2008 09:47:24 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:311645
Ukryj nagłówki
Użytkownik "GiveMeHug Inc." <t...@y...com> napisał w wiadomości
news:frtakb$81f$1@achot.icm.edu.pl...
> luzak pisze:
>> Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:wlalos-FA8332.10035620032008@news.onet.pl...
>>> In article <frt8q9$aoq$1@atlantis.news.neostrada.pl>,
>>> "luzak" <l...@s...pl> wrote:
>>>
>>> .
>>>> chemia uczy, że wprowadzanie "kwasów" do organizmu nie jest najlepszym
>>>> rozwiązaniem. kwasów w jakiejkolwiek postaci. zaburza równowagę.
>>> Chemia tak uczy? Możesz wskazać konkretne prawo chemiczne?
>>>
>>> Władysław
>> odsyłam do bilansu "kwasowo zasadowego" w naszym (?)organiźmie. i do
>> podręcznika chemii z 1 klasy gimnazjum. tam znajdziesz podstawy.
>
> nono... fakt... ale wiesz... maca zrobiona z mąki pszennej nawet niech
> będzie to mąka super 3000 z pełnego przemiału... wiesz... tak i tak da
> odczyn kwaśny w naszym wnętrzu... cóż... ale chyba bardziej alkaiczny
> niż... chleb... zrobiony na zakwasie standard
>
> kiedyś znalazłem taką fajną stronę gdzie była lista PH odpowiednich
> produktów żywnościowych... ale teraz jakoś nie mogę jej odszukać
PH produktu to jedno. jak sam zauważyłeś może to nie być wyznacznikiem
przemian w organiźmie. poszukamy, wkleimy? może nawet napiszemy i wkleimy...
|