Data: 2002-03-26 10:59:12
Temat: Re: mak do makowca
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Iwona Malek <i...@c...at> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:5pYn8.14999$g...@n...chello.at...
> Na stronie Joasi Duszczynskiej znalazlam ciekawie wygladajacy przepis na
> makowca, ale tam do masy potrzebny jest caly mak ktory moczymy i mielimy,
> ale co zrobic z juz zmielonym makiem (nie moge znalezc takiego
> niezmielonego) czy wystarczy go wymieszac z syropem cukrowym? czy moze
> troche zalac wrzatkiem, bardzo prosze o pomoc, poniewaz obiecalam
tesciowej
> makowiec, a w zyciu go jeszcze nie robilam
>
wymieszaj z kilkoma łyżkami mleka, masłem, żółteczkiem, ubitą pianą z
białka, cukrem i miodem oraz bakaliami :)
będzie smaczny, można dodać aromatu, ale ja nie przepadam za aromatyzowanym
makiem, dlatego nie kupuję gotowej masy makowej w puszce, tylko robię sama.
Wkn
|