Data: 2004-02-26 12:47:21
Temat: Re: mam patent to się podziel
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> napisał w wiadomości
news:c1ko4o$59n$1@atlantis.news.tpi.pl...
> na obieranie jajek ugotowanych na twardo
> obejrzałam to w telewizji BBC i następnego dnia wypróbowałam i jestem w
> szoku.
> Po ugotowaniu jaj zostawiamy je w garnku, zalewamy zimną wodą i niech
sobie
> postoją - po 15 minutach wycieramy ściereczką, bierzemy w dłoń i
Mam pytanie, gdy te jaja beda tak dlugo lezaly w wodzie, czy nie pojawi sie
zielonkawa otoczka wokol zoltek? Takie jaja wygladaja niezbyt apetycznie,
wydaje mi sie rowniez ze maja silniejszy zapach siarkowodoru. Oczywiscie gdy
jaja mamy zamiar skroic do salatki, to kolor nie jest tak istotny, ale np.
jaja w majonezie beda niezbyt ciekawe.
Poza tym jednym zastrzezeniem, jesli ten sposob dziala na swiezutkie jaja,
to bede Ci bardzo wdzieczna za hint :).
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|