Data: 2004-02-26 12:14:31
Temat: mam patent to się podziel
Od: "sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
na obieranie jajek ugotowanych na twardo
obejrzałam to w telewizji BBC i następnego dnia wypróbowałam i jestem w
szoku.
Po ugotowaniu jaj zostawiamy je w garnku, zalewamy zimną wodą i niech sobie
postoją - po 15 minutach wycieramy ściereczką, bierzemy w dłoń i
zdecydowanym ruchem toczymy jajo po blacie kuchennym - tak aby skorupka w
każdym miejscu się pokruszyła i wyglądała jak elementy wydzieranki.
Następnie bierzemy jajko w obie ręce i przekręcamy jedna ręką w jedną stronę
i drugą w drugą. Skorupka pęka w połowie i pięknie odchodzi. Naprawdę.
Idealnie gładkie jajko.
Mam nadzieję że komuś to ułatwi życie.
Aneczka Smoczyca
|