Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!agh.edu
.pl!not-for-mail
From: Olla <a...@k...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mam w zamrażlniku pstrąga i bardzochcialbym go zjeść
Date: Thu, 11 May 2000 18:32:06 +0200
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 27
Message-ID: <3...@k...net.pl>
References: <DbzS4.51722$O4.1075260@news.tpnet.pl>
<P...@K...ZEDAT.FU-Berlin.DE>
NNTP-Posting-Host: stat158.gazeta.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/html; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 958062727 11017 193.193.65.158 (11 May 2000 16:32:07
GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 11 May 2000 16:32:07 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27827
Ukryj nagłówki
No i ja tez jestem ciekawa, co do pstraga (i mrozonych ryb wogole):
jak go rozmroze i usmaze, to nie wyplynie z niego woda na patelni?
Olla
Marcin Milkowski napisał(a):
On Thu, 11 May 2000, kisiel wrote:
> ale nie wiem jak go dobrze przyprawić żeby był bardzo
dobry.
> plis pomóżcie , nigdy nie robiłem ryby.
juz to pisalem, ale jestem maniak pstragow:
kup przyprawe do ryby smazonej (sa tez do gotowania). Moze byc Knorr,
Ubena, Kamis, Gyma, ale nie Ducros (niedobra). Nacierasz oskrobana
rybke,
zostawiasz na godzinke lub dwie (lepiej na godzinke, bo upal u mnie
przynajmniej), potem w make, na patelnie. Plus cytrynka. Jesli przyprawa
Ubeny, to ujdzie nawet bez cytrynki.
Zero roboty, efekt znakomity.
Aha, nie zaluj przyprawy. Pstrag najlepiej sie czuje caly oblepiony,
rowniez w srodku. W zaleznosci od skladu przyprawy czasem trzeba
dosolic. A wiec laduj duzo, nigdy nie okazalo sie, zebym przesadzil
(a
jadam nie tylko sam). Poza tym smaz do brazowosci.
Smacznego
MM
|