Data: 2004-08-26 10:04:19
Temat: Re: marynowana fasolka szparagowa
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewusek wrote:
> chcialabym sie dowiedziec czy ktos z Was marynowal kiedys fasolke szparagowa
> ? Jak smakowala ?
> Chodzi mi po glowie marynata (ocet, woda, ziele ang, listek laurowy, miod) i
> zastanawiam sie czy to dobry pomysl, poradzcie
Marynuję co roku. W tym stoi już gotowa. Dosłodzenie zalewy miodem
zamiast cukrem podoba mi się. Ale przyprawy pachnące daję inne
- czosnek i koper, taki jak do ogórków. BTW, ten koper jakoś mi
do strączkowych pasuje, bób ugotowany z taką łodygą jest dużo lepszy.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|