Data: 2007-12-10 14:22:26
Temat: Re: maslo
Od: "lemonka" <...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fjg12r$s7f$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "JW" <j...@m...com> wrote in message
news:fjf5fn$tm$1@inews.gazeta.pl...
>
> Musi być kwaśna i zimna śmietana. Im więcej procentowa, tym więcej
masła. Po
> zrobieniu mało trzeba wypłukać zimną, czystą wodę poprzez wygniatanie
bryły
> masła w wodzie kilkakrotnie ją zmieniając - ma to bezporedni wpływ na
smak i
> zapach masła oraz na trwałość. Maślanka nadaje się do picia
bezpośrednio jak
> i w koktajlach owocowych, oraz do ugotowania barszczu białego z
koperkiem.
>
Z zimnej śmietany wyjdzie co najwyżej BITA śmietana. I wcale nie musi
być kwaśna.
|