Data: 2009-02-12 17:14:32
Temat: Re: maszynka do chleba
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 12 Feb 2009 17:43:16 +0100, Tomasz Nowicki napisał(a):
> Dnia Thu, 12 Feb 2009 12:21:07 +0100, Jan Werbiński napisał(a):
>
>> W piekarniku można też upiec. Taki chleb ma chrupiącą skórkę wokół, a nie
>> tylko z góry. :-)
>
> Ja używam maszynki do chleba i skórka jest chrupiąca nie tylko z góry, ale
> i po bokach, a nawet pod spodem. Ważne jest jakiej mąki sie używa i żeby w
> porę wyjmować chleb, a potem pozwolić mu podeschnąć na desce pod ściereczką
>
> T.
Możesz podać model i markę? - moja Alaska uparcie rumieni tylko boki i
spód, wierzch jest raczej mało apetyczny, co mnie skutecznie już
zniechęciło. Pieke zimą w piekarniku, ale latem dobrze byłoby mieć coś
innego do wyboru.
|