Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Kajetana_Kinga aka Słowotok <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mazurek i sernik
Date: Wed, 28 Mar 2007 21:38:49 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 35
Message-ID: <eueg4s$m02$1@inews.gazeta.pl>
References: <eudsk7$nom$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
<1...@l...googlegroups.com>
<eue2l1$n9u$1@opal.icpnet.pl> <eueco6$5nd$1@inews.gazeta.pl>
<euedhv$8rp$1@inews.gazeta.pl> <euee3m$c97$1@inews.gazeta.pl>
<eueevq$fu8$1@inews.gazeta.pl> <euef7m$hg5$1@inews.gazeta.pl>
<euefji$irf$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 81.219.10.150
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1175110620 22530 81.219.10.150 (28 Mar 2007 19:37:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Mar 2007 19:37:00 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-User: kajetana_kinga
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294098
Ukryj nagłówki
Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:euefji$irf$1@inews.gazeta.pl...
> Kajetana_Kinga aka Słowotok napisał(a):
>
> Nie te święta... teraz to mazurki będą tłuczone, jajka barwione i baby puchate
> kręcone.
Wiem, że nie te, ale może przed następnymi nie będę nerwowo prk googlać tylko
zernkę na sieciowy a tam zapisany przepis, o :)A za mazurkami nie przepadam, za
słodkie po prostu są. Baby za to za suche jak dla mnie. No, ewentualnie
majonezowa baba. Sernik i drożdżowe rulez. Ale ja to truskawki cukrem ... :))
> Mam, a jaki ten piernik chcesz? Solo, przekładany?
Zwykły piernik. Ja mam tak, że mi albo się spieka na centymetrową skorupę albo
jest surowy w środku, dwa razy próbowałam piec i nie wyszło. Od tej pory kupuję
tylko i wyłącznie Piernik Kętrzyński w proszku, do którego się dodaje wodę i
stopione masło, a ja jeszcze w dużej ilości rodzynki i orzechy, wstawia się toto
do piekarnika i wychodzi za każdym razem bez pudła. Nie czuć nawet że z papierka
jest.
Jakbyś jeszcze jakiś bez_miodu miała przepis, to byłoby całkiem całkiem :)
>> Co Wy z tym Praczetem, ani śladu Praczeta tam nie było w tym konkursie
>> przecież, a już druga osoba o nim pisała. Czy ja coś przeoczyłam? :)
>
> A to pewnie ja coś pokręciłam, mam chyba alergię na Praczeta i wszędzie go
> widzę.
Nie przejmuj się, ja też go średnio lubię. Choć niektóre powiedzonka ma niezłe,
ale generalnie nie potrafię tego czytać i przyznaję się do tego bez bicia.
> BBjk
Pozdrawiam
K
|