Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!uw.edu.pl!not-for-ma
il
From: AgataW <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: menu ...
Date: Mon, 22 Oct 2001 11:05:13 GMT
Organization: A poorly-installed InterNetNews reader
Lines: 25
Message-ID: <9r0ua2$i0e$1@h1.uw.edu.pl>
References: <p...@4...com>
NNTP-Posting-Host: pac87.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: h1.uw.edu.pl 1003748482 18446 217.96.222.87 (22 Oct 2001 11:01:22 GMT)
X-Complaints-To: u...@h...uw.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 22 Oct 2001 11:01:22 GMT
User-Agent: Noworyta News Reader/1.9b
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:75879
Ukryj nagłówki
oshin <b...@a...krakow.pl> wrote:
>poniewaz tak sie sklada, ze jutro obchodze sobie dwulecie zamescia...
>postanowilismy z ulubionym mezem zrobic "wystawna" kolacje dla
>niewielkiego grona....
>pomijajac fakt, co nam nie wyjdzie hehehe, mam pytanie do grupy, czy
>wg Was nasze menu bedzie sie komponowac...
>(pytanie wynika glownie z faktu, iz musaka bedzie naszym debiutem i
>nie wiemy czy nam sie nie 'pogryzie' z reszta)
>ad rem
>grzanki z tatarem z lososia jako entree
>zupa pomidorowa wloska z pesto (przepis z grupy)
>musaka troszke przerobiona bo bez beszamelu a z serem i zywymi
>pomidorcami
>oraz na deser wytrawno-czekoladowy krem z lodami waniliowymi
.. a jak pękniecie?
Do Musaki fenomenalnie pasuje Tzatzyk ( gęste białe czosnkowe i
z ogórkiem świeżym i świeżą mietą albo koperkiem - wiesz).
Nakładasz obok porcji musaki na talerzu i łamiesz tym tłustośc
musaki i jej dość ....mh ...ociężałość. Kwaskowy lekko sos doda
mielonemu mięsu i bakłażanom wiele dobrego. Polecam zawsze tak
robię a jestem fanem zestawu ...Ale czy po tym czosnku dalej
będzie fajnie tego wieczora? Zostawiam pod rozwagę.
|