Data: 2001-10-21 08:47:25
Temat: Re: mielone
Od: "Paul" <p...@p...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja naprzyklad nie zawsze daje cebule, a jak juz - to ztarta na tarce.
A ja dodaje cienko pokrojona i juz usmazona cebule, ale za to surowy czosnek
i jajko Mieszamn razem z miesem + musztarda, pieprz i sol. Jeli ta surowa
mikstura jest smaczna, to usmazona bedzie jeszcze lepsza! A nastepnego dnia
na zimno...
Teraz ucieram suchy chleb, mieszam go z czerwona papryka. Papryka wiele co
smaku nie zmieni, ale nada po usmazeniu ladny ciemny kolor. Dokladnie
otoczone w panierce kulki czy kotleciki wloz do lodowki na godzine :
panierka przylgnie lepiej do miesa. Teraz na ostry tluszcz i obsmazyc
szybciutko. Wylac tluszcz z patlni i zastapic go np sosem pomidorowym z
oliwkami w ktorym po prostu zostawiasz twoje kotleciki aby doszly powolutku
w czasie kiedy jecie juz przystawke. Oczywiscie ow sos jest raczej alibi aby
kotleciki nie przykleily sie do patelni, wiec w zadnym wypadku nie ma
pokrywac kotletow!!! Na koniec otrzymacz gesty sos ubierajacy ladnie
kuleczki czy kotleciki na talerzu! (Sos zawsze obok miesa)
Do tego np brukselka czy moj ukochany kalafior, ale to jiuz calkiem inna
historia!
Napisz jak bylo.
--
Amicalement Paul Urstein
|