Data: 2001-10-21 10:55:46
Temat: Re: mielone
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:9qts1o$o89$1@news.tpi.pl...
> znowu zdecydowalam sie zrobic kotlety mielone.
>
> pytanie: mam 60 dkg mielonej lopatki - ile mam do tego miesa dac bulki
> namoczonej?
> i co z ta cebula?-zetrzec? pokroic drobniutko? podobno niektorzy pokrojona
> cebule podsmazaja...
>
> prosze pomozcie bo jak wiadomo ja kotletow robic nie umiem.
>
> Mechcia
>
Akurat jestem w trakcie smażenia.
Na pół kilo mielonego dałem jedno jajko, trzy średnie cebule drobno
posiekane i podsmażone, jedną wymoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę, dziś
dodatkowo dałem swieżo zebrane podgrzybki, drobno posiekane i podsmażone z
cebulą (tą samą o której już pisałem), oczywiście sól i pieprz. Zwykle daję
czosnek, ale są już grzyby, wię moim zdaniem za dużo smaków naraz. Do tego
ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej. No cześć, lece bo zaraz żona
przyjdzdie na obiad.
--
pozdrawiam :-))
Sławomir Jan Marusiński
|