Data: 2004-04-26 06:37:08
Temat: Re: mięso na soli...?
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"PEPE" <p...@p...fm> schrieb im Newsbeitrag
news:c6h7kt$p20$1@skipper.rmf.pl...
> od dawna przyrządzam kuraczaka na soli
> (dla nie zorientowanych - kilo soli wysypać na blachę, kurczaka lekko
> przyprawić i położyć na tej rozsypanej soli - piec około
godziny...rezultat
> rewelacyjny! sól "wyciąga" większość tłuszczu...)
> pytanie moje dotyczy tego, czy ktoś próbował tej sztuczki z innym mięsem?
> szkoda by mi było zmarnować np. kilo schabu...
> pozdrawiam
> pepe
>
> --
> PEPE
> http://pepe.krakow.pl
Mozna to samo zrobic z lopatka,skorke ponacinac w kratke i wyjdzie super
chrupiaca
Ilona
|