Data: 2001-07-26 09:31:12
Temat: Re: migdały
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9jofu3$3hj$...@n...tpi.pl...
> Chcialabym zrobic dobre ciasto z migdalami, ale takie, zeby czuc bylo smak
> migdalow (ale nie w sensie marcepanu), zeby nie zniknely w tlumie innych
> skladnikow.
> Jesli cos takiego znacie, to podpowiedzcie mi,
> zblizaja sie urodziny mojego slubnego i na te intecje szukam pomyslu.
>
> serdecznie pozdrawiam
> Basia
A czy może to byc tort? Ten, ktory znajduje sie w "Kuchni Polskiej" pod
nazwą "prowancki" jest pyszny, wykwintny i poza migdałami niewiele ma
składnikow...no, moze koloryzuje ale jest ich tam duzo. Jezeli chcesz,
chetnie sluze swoja nieco zmodyfikowana wersja.
Agata Solon, naturalna
|