Data: 2001-07-26 09:23:45
Temat: Re: migdały
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9jonq6$bn$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9jofu3$3hj$...@n...tpi.pl...
> > Chcialabym zrobic dobre ciasto z migdalami, ale takie, zeby czuc bylo
smak
> > migdalow (ale nie w sensie marcepanu), zeby nie zniknely w tlumie innych
> > skladnikow.
> > Jesli cos takiego znacie, to podpowiedzcie mi,
> > zblizaja sie urodziny mojego slubnego i na te intecje szukam pomyslu.
> >
> > serdecznie pozdrawiam
> > Basia
>
> A czy może to byc tort? Ten, ktory znajduje sie w "Kuchni Polskiej" pod
> nazwą "prowancki" jest pyszny, wykwintny i poza migdałami niewiele ma
> składnikow...no, moze koloryzuje ale jest ich tam duzo. Jezeli chcesz,
> chetnie sluze swoja nieco zmodyfikowana wersja.
Tort - jak najbardziej, w koncu to są urodziny ;-)
Skoro wersja zmodyfikowana, znaczy przepis sprawdzony,
to bardzo, bardzo proszę.
serdeczne dzięki
Basia
|