Data: 2011-04-11 20:21:43
Temat: Re: miód
Od: JerzyN <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-04-08 20:56, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 08 Apr 2011 20:37:42 +0200, JerzyN napisał(a):
>
>> W dniu 2011-04-04 12:05, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sun, 03 Apr 2011 21:42:29 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2011-04-03 21:40, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Sun, 03 Apr 2011 21:29:35 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>>>
>>>>>> W dniu 2011-04-03 17:46, Ikselka pisze:
>>>>>>> Dnia Sun, 03 Apr 2011 17:23:40 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> W dniu 2011-04-03 11:39, lamia pisze:
>>>>>>>>>> jaki okres ważności ma miód po jakim czasie nie nadaje się do spożycia??
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> nieskończonosć
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> oczywiście jak wygrzebujesz paluchami albo łyżką z masłem - to o
>>>>>>>>> nieskończoność krócej :]
>>>>>>>>
>>>>>>>> http://www.miesiecznik-pszczelarstwo.pl/artykuly/200
9_04/artykul_2009_04.html
>>>>>>>
>>>>>>> "Minimalna trwałość dla miodu wynosi 36 miesiący. Termin trwałości
>>>>>>> zaczerpnięty jest z norm."
>>>>>>>
>>>>>>> Mój ojciec miał w beczkach miód 20-letni i starszy. I był bardzo dobry.
>>>>>>
>>>>>> hydroksymetylofurfural
>>>>>> http://www.merck-chemicals.pl/food-analytics/reflect
oquant-hmf-quick-test/c_Bbub.s1OZ_MAAAEqbbUk43t_
>>>>>
>>>>> Niczego paskudnego ojciec z miodem nie robił. Wiem, bo pracowałam z nim
>>>>> przy tym miodzie, kiedy był nalewany. I tak, jak był wlany do beczek, tak
>>>>> stał. Na czarną godzinę, jak mawiał ojciec. Oczywiście od czasu do czasu
>>>>> uszczknął z zapasu, kiedy go uprosił jakiś znajomy, a kiedy miód świeży się
>>>>> kończył. Miód był przez ojca pracowicie wybierany stalową łyżką do słoika -
>>>>> BEZ podgrzewania.
>>>>
>>>> http://www.miesiecznik-pszczelarstwo.pl/artykuly/200
4_07/artykul_2004_07.html
>>>
>>> Fajnie. I oczywiście, to samo mamy w 20-letnim miodzie pitnym 3-)))
>>
>> Głupiaś jak zwykle.
>
> To chyba kończy dyskusję.
>
>> Tylko w takim zrobionym z 20-letniego miodu.
>
> Plonk.
Diabeł przebrał się w ornat i ogonem na Mszę dzwoni?
--
pozdr. Jerzy
|