Data: 2006-10-12 12:27:37
Temat: Re: młynek do ziaren zbóż
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Han" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:egl19f$4s2$1@nemesis.news.tpi.pl...>
> Mąkę kukurydziana przesiewamy, i dodajemy do niej łyżkę oliwy z oliwek..i
> tyle wody, aby wyrabiając uzyskać elastyczne ciasto. Odstawiamy je na
> około
> 30 minut. Lepimy kulki o średnicy 5 -6 cm i rozwałkowujemy na bardzo
> cieniutkie placki. Smażymy na prawie suchej patelni, aż pojawią się takie
> brązowe plamki. Jeśli zaczną się robić pęcherze trzeba je przycisnąć np.
> łopatką do patelni. Gotowe tortille odgrzewamy na parze, wypełniamy
> farszem
> dowolnym i zawijamy jak naleśnik...
Dobrze Cie zrozumialem? W Meksyku dodaja oliwy z oliwek do ciasta na
tortille I pozniej je walkuja, tak? I to w dodatku robia je z "maki"
kukurydzianej. Ten Meksyk to gdzie ? <bfg>
--
><eM eL
|