Data: 2006-10-12 13:37:26
Temat: Re: młynek do ziaren zbóż
Od: "Han" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
news:ZwqXg.2366$P92.810@trndny02...
> "Han" <a...@p...onet.pl> wrote in message
> news:egl19f$4s2$1@nemesis.news.tpi.pl...>
> > Mąkę kukurydziana przesiewamy, i dodajemy do niej łyżkę oliwy z
oliwek..i
> > tyle wody, aby wyrabiając uzyskać elastyczne ciasto. Odstawiamy je na
> > około
> > 30 minut. Lepimy kulki o średnicy 5 -6 cm i rozwałkowujemy na bardzo
> > cieniutkie placki. Smażymy na prawie suchej patelni, aż pojawią się
takie
> > brązowe plamki. Jeśli zaczną się robić pęcherze trzeba je przycisnąć np.
> > łopatką do patelni. Gotowe tortille odgrzewamy na parze, wypełniamy
> > farszem
> > dowolnym i zawijamy jak naleśnik...
>
> Dobrze Cie zrozumialem? W Meksyku dodaja oliwy z oliwek do ciasta na
> tortille I pozniej je walkuja, tak? I to w dodatku robia je z "maki"
> kukurydzianej. Ten Meksyk to gdzie ? <bfg>
>
> --
> ><eM eL
>
Dobrze zrozumiałes...
Miedzy Nonicm na północy, a Tapachala na południu..
Han.
Podałam to co kiedys widziałam, i jadłam w okregu Coahula..
>
|