Data: 2006-11-08 22:12:29
Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
JerzyN <0...@m...pl> napisał(a):
> Co dziś gotujesz ciekawego/dobrego?
> ;-)
Otóż dziś trochę luzu. Rano tylko upiekłam chleb /dzieciaki do tej chwili
zeżarły już jeden bochenek, czyli połowę wypieku/, później udzielałam
wskazówek odnośnie produkcji pasty z awokado. Obiad był z wczoraj. I w tym
cały problem - z powodu trybu życia system jest taki: dziś muszę
zaplanować/zakupić/rozmrozić produkty, z których jutro będę gotowała obiad
na pojutrze. Koszmar. I jeszcze - żeby w środy i piątki po pracy tylko
szybko odgrzewać to, co było wczoraj. Zatem dziś zakupiłam kapustę włoską, z
której jutro po pracy, z użyciem dziś wyciągniętego do rozmrożenia mięsa,
będę robić na pojutrze coś, co u nas w domu nosi nazwę kapusty faszerowanej.
Czyli coś a`la gołąbki, tyle że z włoskiej, a farsz jak na kotlety mielone.
Uf.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|