Data: 2003-06-26 14:15:39
Temat: Re: moj dzem
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"walkie!" wrote:
> Ja wlasnie nie wiem jak zrobic naturalny dzem, taki bez tych wszystkich
> dodatkow. Teraz bede chciala zrobic brzoskwiniowy. Masz jakis przepis
> bez dodatkow? W sensie bez usprawniaczy.
Przepis w odpowiedzi powyzej.
> W planach mamy jeszcze zrobienie, dzemu z brzoskwin, wisni, morel i
> troche powidel ze sliwek ale przeraza mnie to dlugie zasmazanie.
Powidla mozna robic w piecu bez smazenia - wcale sie nie przypalaja.
> I juz teraz robie mrozonki. Na razie mam truskawki i pierogi z jagodami.
> Do tego chce dolozyc kalafiory, brokuly, fasolke szparagowa, papryke,
> cukinie ( czy ma ktos doswiadczenie w mrozeniu tego?)
Wszystkie warzywa nalezy zblanszowac, i rozlozyc na blachach do
zamrozenia. Potem przelozyc do workow plastikowych. Albo jak sie ma
zasysarke, zassac zblanszowane i potem zamrozic.
> Chyba nie jestem az taka zla :]
>
Jestes wspaniala. Ze tez Ci sie chce. Wlasnie jest siodma rano, koncze i
wracam do pracy. Najgorzej jak sie pracuje dla siebie - szef nie daje
odpoczac, zagania do roboty od szostej rano.
Magdalena Bassett
|