Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.bipnet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.t
pi.pl!not-for-mail
From: "Barbara Jarosik" <b...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mozzarella
Date: Thu, 23 Aug 2001 09:03:20 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 41
Message-ID: <9m29s3$5nj$1@news.tpi.pl>
References: <9lefie$q3n$1@news.tpi.pl> <3...@t...de>
<9lgveq$b7r$1@news.tpi.pl> <9ll11g$kmp$1@news.tpi.pl>
<9lqj39$mlb$1@news.onet.pl> <9lurk0$ecb$1@news.onet.pl>
<9lvuc7$mst$1@news.tpi.pl> <9m14vc$2r1$2@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pe50.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 998550211 5875 213.76.28.50 (23 Aug 2001 07:03:31 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Aug 2001 07:03:31 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:63769
Ukryj nagłówki
Witaj bratnia duszo!
Przypomnialo mi sie, jak dawno, dawno temu podczas jakiegos spotkania
firmowego szefowa zabrala nas na kolacje do wloskiej knajpy. Wiekszosc
towarzystwa zazyczyla sobie pizze i piwo. Kilka osob rzucilo sie na jakies
miesa. Ja bylam jedyna osoba, ktora wciagala caprese i zapijala to zacnym
wloskim winkiem....
Troche nieswojo sie czulam przy skladaniu zamowienia, ale caprese ( i
pieczywko czosnkowe) mieli pysznosciowe.
Pozdrawiam - Basia
Użytkownik "Kasia L." <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9m14vc$2r1$2@info.cyf-kr.edu.pl...
>
> Użytkownik "Barbara Jarosik" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:9lvuc7$mst$1@news.tpi.pl...
> > Pewnie problem polega na tym, ze rozne firmy produkujace miekki zolty
> serek
> > chetnie nazywaja do mozarella. Faktycznie calkiem sympatycznie sie topi
> np.
> > na zapiekankach czy pizzie. Jest tez mozarella biala - jak mi sie
zdaje -
> > oryginalna, ktora mialam przyjemnosc kilkukrotnie wciagac w opisanym
> > zestawieniu (pomidorek, bazylia). Jest tez feta, ale ona jest bardziej
> > krucha i slona - oczywiscie tez jak najbardziej do zestawien
> > pomidorkowo-ziolowo-warzywnych....
> > Ale sie rozpisalam!
> > Pozdr. - Basia
>
>
> Mozzarella jest tylko biala i jak najbardziej nadaje sie do pizzy.
> Najsmaczniejsz jest z bawolego mleka pokropiona swieza oliwa i z odrobina
> swiezo zmielonego pieprzu. Salatka o ktorej wspominasz (caprese) jest moja
> ulubiona :)
>
> Kasia L
>
>
|