Data: 2001-08-22 20:26:58
Temat: Re: mozzarella
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara Jarosik" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
news:9lvuc7$mst$1@news.tpi.pl...
> Pewnie problem polega na tym, ze rozne firmy produkujace miekki zolty
serek
> chetnie nazywaja do mozarella. Faktycznie calkiem sympatycznie sie topi
np.
> na zapiekankach czy pizzie. Jest tez mozarella biala - jak mi sie zdaje -
> oryginalna, ktora mialam przyjemnosc kilkukrotnie wciagac w opisanym
> zestawieniu (pomidorek, bazylia). Jest tez feta, ale ona jest bardziej
> krucha i slona - oczywiscie tez jak najbardziej do zestawien
> pomidorkowo-ziolowo-warzywnych....
> Ale sie rozpisalam!
> Pozdr. - Basia
Mozzarella jest tylko biala i jak najbardziej nadaje sie do pizzy.
Najsmaczniejsz jest z bawolego mleka pokropiona swieza oliwa i z odrobina
swiezo zmielonego pieprzu. Salatka o ktorej wspominasz (caprese) jest moja
ulubiona :)
Kasia L
|