Data: 2001-08-22 09:35:01
Temat: Re: mozzarella
Od: "Barbara Jarosik" <b...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnie problem polega na tym, ze rozne firmy produkujace miekki zolty serek
chetnie nazywaja do mozarella. Faktycznie calkiem sympatycznie sie topi np.
na zapiekankach czy pizzie. Jest tez mozarella biala - jak mi sie zdaje -
oryginalna, ktora mialam przyjemnosc kilkukrotnie wciagac w opisanym
zestawieniu (pomidorek, bazylia). Jest tez feta, ale ona jest bardziej
krucha i slona - oczywiscie tez jak najbardziej do zestawien
pomidorkowo-ziolowo-warzywnych....
Ale sie rozpisalam!
Pozdr. - Basia
Użytkownik "lukas" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9lurk0$ecb$1@news.onet.pl...
> "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9lqj39$mlb$1@news.onet.pl...
> >
> > No tak, ale do pizzy to jest to ten miękki żółty ser, a nie biały - ten
co
> > do pomidorków i bazylii, a wędzony to jeszcze insza inszość...
>
> no tak tzn ze biala mozzarella = feta ???
> czy nie o tych pomidorkach mysle ?
>
> pozdrawiam
> lukas
>
>
|