Data: 2005-12-01 19:24:06
Temat: Re: muszle Agnesi
Od: "Gosia Plitnik" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sławomir Lewandowski" <1...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dmmcdg$1cc$1@news.onet.pl...
> Ja robię tak. Muszle podotowuję na lekko twardawo. Do naczynia
> żaroodpornego
> wrzucam na spód ze dwie puszki pomidorów dodając bazylię i czosnek.
> Muszelki
> nadziewam trzema rodzajami nadzienia układając w rzędach. Pierwsze
> nadzienie
> to z reguły szpinak czosnkiem i śmietaną na gęsto, drugie to mielone z
> kurczaka a trzecie to ugotowany łosoś w kawałeczkach z pietruszką.i
> kawałeczkami migdałów na wierzchu, po ułożeniu posypuję całość
> parmezanem i
> do piekarnika wedle uznania. Paluszki lizać, aż mi ślina cieknie i
> chyba
> sobie dzisiaj zrobię :-))))
> pozdrowienia znad zatoki
Brzmi niezle, ale ja niestety nie lubie szpinaku i za rybami tez nie
bardzo
G
|