Data: 2002-07-15 16:14:03
Temat: Re: na parze
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 15 Jul 2002 10:31:30 +0200, "liska" <l...@a...net.pl>
wrote:
>Witam !
>
>Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
>sie da :)
>Wkladam do gara taka "podkladke z dzuirkami" ktora uzywam do klusek na
>parze, wrzucam tam np. calego kalafiora, brokuly, kukurydze, fasolke
>szparagowa.
>Bardzo mi smakuje mimo ze nie dodaje soli.
>
>Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
>I kolejna rzecz. Czy mozecie polecic mi jakis garczek specjalnie do tego
>
garnka secjalnego nie posiadam, tez uzywam takiego
sitka-nie-sitka, ALE roznych rzeczy dodaje do wody - listek laur.
zile ang, pieprz, ziola rozne - swieze i suche i te wode pogotuje
luzem jakis czas, zeby aromat wylazl - ze swiezymi ziolami nie
trzeba takich cyrkow), male cukinie gotowane na takiej parze juz
wlasciwie n ie potrzebuja niczego potem, za to kalafior jest
ZAWSZE wzbogacony serowym sosem instant :))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|