Data: 2002-07-15 08:31:30
Temat: na parze
Od: "liska" <l...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam !
Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
sie da :)
Wkladam do gara taka "podkladke z dzuirkami" ktora uzywam do klusek na
parze, wrzucam tam np. calego kalafiora, brokuly, kukurydze, fasolke
szparagowa.
Bardzo mi smakuje mimo ze nie dodaje soli.
Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
I kolejna rzecz. Czy mozecie polecic mi jakis garczek specjalnie do tego
stworzony? Znalazlam w sklepach dwa rodzaje. Jeden i drygi za 199 zł.
Jeden mial 2 wkladki (jedna plaska a druga taka jak na makaron) a drugi mial
jedna wkladke (taka jak na makaraon) ale nie mial tej plaskiej ale za to
mial w pokrywce czujnik temperatury.
Bylabym wdzieczna za podzielenie sie doswiadczeniami
Mam nadzieje ze nie bardzo OT ?
iza
podam przepis na miksture, ktora pije w upalne dni (frappa?)
- 1-2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 lyzeczka cukru
dodac ociupinke wody mineralnej gazowanej. - dokladnie wymieszac.
zalac woda gazowana i pic przez rurke
super gasi pragnienie i stawia na nogi
|