Data: 2006-07-21 19:50:06
Temat: Re: na upał...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Gruby" <g...@p...onet.pl> wrote in message
news:e9rash$k7i$1@news.onet.pl...
> polecam moja kombinacje : pokrojony małosolny lub kiszony ogórek w kostke,
> plastry, półplastry, lub jak sobie zyczycie,
> zalane smietaną, dobrze schłodzone, idealne jako dodatek do młodych
> ziemniaków ze skwareczkami
> albo jako danie solo, czy przystawka do wedlin na zimno..
>
>
>
> --
> gruby
>
> żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
Dobry. Dzisiaj skroiłem moje małosolne bo się już dokwasiły. I przy okazji
ugotowałem zupę ogórkową - barszcz biały - kwas z ogórków, podbitka z mąki i
śmietany koperek i pietruszka siekane. Akurat z chlebem, taki upał 32,1° na
zewnątrz i 26°C w domu, nie chciało mi się więcej gotować. Można jeść na
gorąco jak i jako chłodnik...
|