Data: 2002-03-22 14:37:45
Temat: Re: nadzienie do zrazow
Od: Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wkn wrote:
>
> a moja jeszcze smaruje surowy placek zraza musztardę, daje podłużny cienki
> plaster ogórka kiszonego i plaster boczku i cieniutki kawałek cebulki
>
> Wkn
A moja Babcia daje (a raczej dawała, bo już chyba zrazów nie pitrasi)
paski słoniny lub wędzonego boczku i cebulę. Dusiła to 2 godz. w
niewielkiej ilosci sosu (oczywiscie wczesniej przysmażyła obtoczone w
mące). A na koniec dodawała smietanę. Z przypraw dodawała tylko nieco
soli i pieprz. Pycha :-).
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
|