Data: 2010-07-16 06:26:34
Temat: Re: nalewka z czere?ni
Od: Tomasz Stafiński <j...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"1603 AD" <A...@o...mofnet.gov.pl> wrote:
> Witam
>
> Szwagierka uszczÍ?liwia mnie wiadrami czere?ni, mam ochotÍ zrobiE
> znich
> nalewkÍ, przepis znalaz>=am ale zastanawiam siÍ czy to bÍdzie dobre,
> czy
> czere?nie nie maj? za "s>=abego aromatu:?? Robi>= ju? kto? nalewkÍ z
> czere?ni?? czyE ja czere?niami czy smakuje jak pos>=odzony alkohol??
Dodaj do tej nalewki pokrojone wędzone śliwki kalifornijskie - dodadzą
głębi koloru i wzbogacą faktycznie nieco mdły smak czereśni. Tylko
pamiętaj, że po dodaniu śliwek gotowa nalewka (po połączeniu z nalewem)
powinna leżakować dużo dłużej niż z samych czereśni. Myślę, że tak
minimum pół roku. Oczywiście im dłużej tym będzie lepsza.
Pozdrawiam,
--
Jenot
|