Data: 2004-02-10 12:31:40
Temat: Re: napolitanka
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bella" <belunia@[usunxxx]autograf.pl> napisał w wiadomości
news:c0aics$4a3$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mam jednak problem.
> Corka powiedziala mi, ze ta zupe gotuja w szkole na stolowce, ze napewno
> nazywa sie napolitanka bo czytala w jadlospisie i jeszcze pytala Pani
> kucharki :)
Takie przeklamanie chyba moglo sie zdarzyc...
>
> Przegladajac internet okazuje sie, ze nazywa sie neapolitanka a o
> napolitance nic nie znalazlam..
>
> ale jeszcze jedno..
> cora mowila ze ona jest z serkow topionych (?)
> czy to mozliwe?
> bo w tym przepisie jest zolty ser
Sa w archiwum rozne przepisy na zupy z serkow topionych, np. serowa,
porowo-serowa. Mysle, ze w ponizszym przepisie serek topiony moglby zastapic
twardy zolty ser. Moze to modyfikacja zupy neapolitanskiej (mozemy ja nazwac
napolitanka, bo to juz nowy przepis ;)).
Moze podpytaj corki, czy te skladniki odpowiadaja temu, co jadla na
stolowce, a jesli tak, to zrob z serem zoltym lub topionym, jak wolisz.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|