Data: 2017-04-29 13:17:18
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .04.2017 o 12:29 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
> Ząbkowany do krojenia chleba?!
> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
:)
Zgadnij, dlaczego użytkownicy (nie mylić z posiadaczami) noży, do krojenia
chleba używają właśnie noża ząbkowanego? A producenci takie noże im
dostarczają?
Moim zdaniem jest niewiele produktów, które równie szybko tępią noże, jak
właśnie chleb.
Tylko nie podawajcie tu przykładu np. kości, bo te raczej traktuje się
tasakiem lub nożycami, albo używa się specjalnego noża, który w waszej
kuchni już uległ degradacji i nadaje się tylko do zniszczenia.
Chleb jest praktycznie podstawą w polskiej kuchni, kroi się go często,
nigdy nie użyłbym np. wymuskanego i wyostrzonego noża szefa kuchni do jego
krojenia.
--
Trefniś
|