Data: 2009-06-03 21:19:47
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 02 Jun 2009 14:47:35 +0200, Theli napisał(a):
> A, i ja z tych, co do chleba uzywa noza do chleba - dlugi, lekko
> zabkowany (raczej falowany).
Śmieszy mnie z góry narzucone nazewnictwo noży (tych do użytku domowego, bo
profesjonalne - rozumiem, muszą mieć okreslone przeznaczenie), zwłaszcza
"nóż do chleba". Ja mogę pokroić chleb każdym nożem jeśli muszę, ale
najbardziej wygodny dla mnie jest każdy zwykły nóż, o długim, wąskim
ostrzu, bez falbanek i innych udziwnień, a już nienawidzę noży, w których
rękojeść jest szersza od ostrza np i wystaje lub ma taki "cyngielek"
wystający.
|