Data: 2001-10-22 08:26:13
Temat: Re: ...o zupie podanej w chlebie.
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9r0eij$a63$1@h1.uw.edu.pl...
: Kochani wszystko fajnie ale najciekawsze w tamtej zupie
: tytułowej jest to że tak łatwo nie da się określić jej gatunku.
: Ewidentny krem o maslanym kolorze z zapachem czosnku i nie do
: rozłożenia na pposzczególne czynniki. Chyba to jednak ta zuppa
: hiszpańska gotowana z chlebem przez godzinę i rozprowadzana żółtkami...
No to szybko szukaj przepis i dawaj tu na grupe! ;o)
pozdr. Wilma
PS. A moze sami cos wymyslimy?
Np. Do wywaru wlac biala zasmazke i smietane kremowke. Zagotowac i odstawic do
wystygniecia. Do zimnego wywaru wrzucic zoltka, i czosnek. Dobrze rozmieszac,
mieszajac doprowadzic do wrzenia (ciekawe czy zoltka sie nie zetna?).
|