Data: 2008-01-31 22:13:14
Temat: Re: obiad wystawny
Od: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett pisze:
>> Pieprz do mizerii, do sałaty tylko cukier/cytryna/sól.
> TYLKO? kocham takie ukazy.
Te ukazy to rodzinne nawyki :)
> Zaraz mnie skreca.
To się rozkręć :)
> Najwyrazniej nie mialas
> przyjemnosci sprobowania vinaigrette z octu balsamicznego i oliwy z
> pierwszego tloczenia z dodatkiem morskiej soli i swiezo zmielonego
> pieprzu. Polecam. Proporcje na oko - generalnie: 3 lyzki oliwy, 2 lyzki
> octu, pol lyzeczki soli, pol lyzeczki pieprzu. Lubie czasem dodac sera
> plesniowego.
Miałam okazję spróbować. Smaczne, tylko ja pisałam nie o vinaigrette, a
o śmietanie z dodatkami, jak sie nieprecyzyjnie wyraziłam to sorry.
--
Paulinka
|