Data: 2001-02-09 15:12:12
Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: "Monika Gadomska" <m...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> wrote in message
news:960jgm.3vvaivf.3@Konrad.Brywczynski...
> Użytkownik "Malgorzata Olszewska" <m...@e...pl>
napisał w wiadomości news:3A83BB90.B7469E72@edipresse.pl...
> | Do czego dodajemy taki ocet?
> | Z czym smakuje najlepiej?
>
> Ja robię taką fajną sałatę wg. przepisu C. Harasimowicza.
> Bierzemy jak najwięcej gatunków sałat, rwiemy, do tego
> robimy rodzaj vinegret ze octu balsamicznego, oliwy,
> ziół i siekanej cebuli. Polewamy tym sałatę, odstawiamy
> na jakiś czas do lodówki (nie zawsze to robię) i pałaszujemy.
Ja robie prawie tak samo, tylko zamiast cebuli rozgnieciony czosnek. Oliwa z
winogron. Sałatka jest rewelacyjna:)
Pozdrawiam,
Monika
|