Data: 2003-07-18 10:02:08
Temat: Re: ocet balsamiczny
Od: "Artur Nowacki @ Work" <a...@l...home.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Waldemar Krzok napisał:
> to jest niestety tylko podróba, choć też można jeść. 20zł za 0.5l
> tradycyjnego byłoby trochę mało.
Zdawałem sobie z tego sprawę, kupując go, jednak uważam, ze do sałatki z
pomidora i ogórka, na kolacje nadaje się wyśmienicie.
> U nas kosztuje dobry Balsamico
> Tradizionelle jakieś 10-20EUR za 0.5l.
A mówili, że żywność nie podrożeje po wejsciu do Unii ;-))
> Różnica między tradycyjnym i przemysłowym jest w technologii. Tradycyjny
> fermentuje w beczkach drewnianych kilka-kilkanaście lat. Przemysłowy
> robiony jest z octu winnego oraz soku z winogron i jest zabarwiany
> sztucznie. W beczkach jest przechowywany tylko kilka miesięcy.
To coś tak jak rum i wódka z aromatem rumowym ;-))
Niemniej jednak taka wódka do ciasta sie nadaje no nie ???
--
"Kobieta stanowi niebezpieczeństwo dla każdego raju." (Paul Claudel)
|