Data: 2006-07-06 21:10:56
Temat: Re: ogórki małosolne
Od: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:e8jntj$1mm$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Małosolne są musujące dzięki dwutlenkowi węgla (jako bąbelkom) i kwasowi
> węglowemu (z wodą), zimowe - już tylko kwas mlekowy...
Hm, no to jak wyjaśnić to że moje zimowe ogórki po otwarciu słoika 0.7 litra
gazują przepięknie i tak samo musująco-bąbelkowo smakują ?
Coś mi się wydaje że tylko kwas mlekowy w zimowych ogórkach to przykry efekt
używania dużych pojemników.
To co bardziej pracochłonne potrafi odwdzięczyć się doskonałym smakiem.
Ilość nie zawsze przechodzi w jakość :-)
TomekD
|