Data: 2005-09-25 19:39:30
Temat: Re: olej czy oliwa
Od: Konrad Kosmowski <k...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
*** Marcin E. Hamerla <X...@x...xonet.xpl.removex>:
>> Można smażyć na oliwie tylko należy uważać z temp. (raczej niższa niż
>> przy oleju). Oliwa raczej jest zdrowsza od zwykłego oleju... Poza tym
>> bardziej szlachetna. BTW dużo jest potraw które się smaży właśnie na
>> oliwie (większość śródziemnomorskiej kuchni).
> Za wyjatkiem kuchni hiszpanskiej oczywiscie.
Tzn. tam mało potraw się smaży na oliwie? :) A jak to można policzyć?
Tzn. wydaje mi się że mięcho itd. smaży się na cięższym oleju, owoce
morza, warzywa etc. na oliwie.
--
+ .-. .
Pozdrawiam, . * ) )
Konrad Kosmowski . . '-' . kK
|