Data: 2005-07-12 07:14:07
Temat: Re: oliwa do maczania chleba-ma ktos przepis?
Od: "Anna 'Akna' Strzyżewska" <akna[nospam]@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
news:3j7cd6Fod47iU1@uni-berlin.de...
>
> są różne oliwy z przyprawami i naprawdę nie mam pojęcia, co ci smakowało.
> Możesz próbować z następującymi przyprawami:
> czosnek
>chili (uważać, bo kapsaicyna rozpuszcza się w tłuszczach)
> pieprz w kulkach (to samo: piperyna rozpuszcza się w tłuszczu)
Pozwolę sobie zadać 2 pytanka:
Po jakim czasie oliwa nabierze odpowiedniego aromatu ?(czosnek)
Dlaczego należy uważać na piperynę i kapsaicynę?
Akna
|