Data: 2007-11-15 18:58:22
Temat: Re: oliwa z pepperoni
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <fhhofe$89k$1@inews.gazeta.pl>, BBjk <b...@q...pl>
wrote:
> Romer pisze:
> >> Może być jeszcze bardziej, bo w suszonych "koncetracja ognistości" jest
> >> większa.
> > Bo suzona papryczka mniej wazy i dlatego ostrosc sie koncentruje.
> >
> > Jeśli dodasz 2 papryczki to czy beda suszone czy swieze tak zawszw
> > dwie wiec taka sama zawartosc skladnikow pikantnych.
>
> Zastanawiałam się, czy oliwa z tych suszonych wyciągnie piekielność tak,
> jak ze świeżych. Zalane już są, więc niebawem się dowiem.
Sładniki stanowiące o smaku papryki rozpuszczają się w tłuszczach, a nie
w wodzie.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|