Data: 2005-12-07 10:05:37
Temat: Re: osmiornica ?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciek" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:19mvzvmw175jl$.13de7jbnkiid2$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 7 Dec 2005 10:23:29 +0100, kasia napisał(a):
>
> -
> Hobotnicu se stavi kuhati u hladnu vodu. Najbolje je kuhati dok voda ne
> zavrije a onda joą petnaestak minuta. Hobotnica ne smije posve omekąati
već
> biti malo žilava. Kada je kuhana izvadi se iz vode, ocijedi, oguli joj se
> koža te se nareže na manje komadiće. Najbolje je na deblje rezance - poput
> tripica.
Początek przepisu jest identyczny :))))
a potem sie robi takie ciasto:
pół na pół maka i maka kukurydziana, troche maki ziemniaczanej..
proszek jajeczny, proszek do pieczenia ..sól...
ciasto ma miec konsystencje gestej smietany..
maczac śmiornice i smazyc na głebokim oleju.....
zamiast śmiornicy mozna uzyc parówek takich podłuznych....
ale dobrze je ponadziewać zawczasu na patyczki do szaszłyków..
Marek
|