Data: 2008-02-13 15:31:50
Temat: Re: ?oso? wedzony - co z tego mo?na zrobiae fajnego ?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 13 février 2008 a 16:07:36, dans <fov1fk$oki$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> dzieki za ciekawe uwagi, oczywiscie sól to wróg, zapomnialem wczesniej
> dodac, ze jestem na diecie i oczywiscie z sola bardzo ostroznie... :-)
> lososia juz mam, dlatego zastanawiam sie co na dzisiejsza obiadokolacje :-)
W przepisie ktory czesto wykonuje (na 2-3 osoby) :
- gotuje swiderki w nieosolonej wodzie (250 g)
- wkrajam 200 g lososia do 1/5 l smietanki 33%, dosc obficie pieprze
i dodaje duzo mrozonego (albo swiezego, jezeli mam) koperku. Czasami
dodaje pietruszki i /ciboulette/ (to mozna zastapic drobno pokrojonym
szczypiorkiem).
Na gotowy makaron wlewam smietane z lososiem i koperkiem, dla ozdoby
posypuje jeszcze z wierzchu koperkiem, i gotowe.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|