Data: 2005-04-06 13:21:11
Temat: Re: panierka a'la KFC
Od: papndekel <a...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nie wiem po co te całe wywody idemagogie ?
> Odpowiem krótko.
> Ja, gotowane skrzydełka z kurczaka robie w trójkąty, osypuję
> przyprawami(pikantnymi). Po jakimś czasie obtaczam w jajku i bułce i
> smażę na głębokim oleju. Bardzo dobre !
> Przepis zasłyszany oczywiście. Tzw. "diabelskie skrzydełka".
> Smacznego !
>
> Z pozdrowieniem
> Roberto998
no tak, tylko ze czesto bułkka nasiaka olejem i zamiast byc chrupka robi
sie taka "zwykla", jak na schabowych. mozeliwe ze trzeba by uzyc np.
rozgniecionych platkow kukurydzianych, ale trzeba by kupic tez takie
zupelnie neutralne w smaku a o taki ciezko dzisiaj.
no i kwestia tłuszczu. kazdy olej jednak pozostawia jakis posmak, a w
fastfoodach tluszcz na jakim smaza jest zupelnie neutralny, a
przynajmniej sprawia takie wrazenie. np. frytki: takie z mc donalda sa
calkiem dobre i uwazam ze lepsze niz zrobione w domu na oleju albo
mrozone z piekarnika. moze oni to poprostu na ceresie smaża, czy cos w
tym stylu :P :)
|