Data: 2003-06-26 21:52:18
Temat: Re: panierowanie ryby
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia wrote:
> Siedze w pracy, za plecami brzeczy mi radio - stacja regionalna - i
> wlasnie pani ze smazalni ryb w krotkim wywiadzie powiedziala, ze panieruje
> ryby w mace kukurydzianej i dzieki temu ryba ma zloty kolor i ponoc ta
> maka sie nie przypala.
> Moze komus sie przyda taka informacja.
>
> pozdrawiam
> Basia
... chyba zaloze smazalnie, bo tez w ten sposob panieruje ryby. Moja
ulubiona to kawalki halibuta (panierowane w mace kukurydzianej), usmazone w
glebokim oleju i polane kwasnym sosem z czarnych porzeczek i wisni, pycha!
Fladra w mace kukrydzianej tez jest bardzo smaczna i chrupiaca.
Pozdrawiam,
Nik
|