Data: 2003-06-27 04:00:34
Temat: Re: panierowanie ryby
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Nikodem Kuźnik" <n...@W...albatros.gliwice.pl>
> Basia wrote:
> > Siedze w pracy, za plecami brzeczy mi radio - stacja regionalna - i
> > wlasnie pani ze smazalni ryb w krotkim wywiadzie powiedziala, ze panieruje
> > ryby w mace kukurydzianej i dzieki temu ryba ma zloty kolor i ponoc ta
> > maka sie nie przypala.
> > Moze komus sie przyda taka informacja.
> > pozdrawiam
> > Basia
> ... chyba zaloze smazalnie, bo tez w ten sposob panieruje ryby. Moja
> ulubiona to kawalki halibuta (panierowane w mace kukurydzianej), usmazone w
> glebokim oleju i polane kwasnym sosem z czarnych porzeczek i wisni, pycha!
> Fladra w mace kukrydzianej tez jest bardzo smaczna i chrupiaca.
> Pozdrawiam,
> Nik
Nikodem, a moze podasz recepte na ten slodko kwasny sos????
Zaintrygowal mnie ten halibut z takim dodatkiem...
a poniewaz mozna to zrobic w domu, tutu wisnie i czarna porzeczka...
to moze bym zrobila.. bo w spizarni mam pustki....
no.........dzem z czarnej porzeczki moze sie jeszcze znajdzie... ale nie przysiegne..
zatem.. czekam na przepis :-)
Pozdrowka
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.493 / Virus Database: 292 - Release Date: 2003.06.26
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|