Data: 2006-01-12 10:38:32
Temat: Re: panna cotta
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 12 Jan 2006 08:05:12 +0100, aniared
<a...@n...pl> wrote:
>Ludek Vasta napisał(a):
>> Witam,
>>
>> kupilem sobie jogurt jogobella produkowany w Polsce, gdzie widnieje
>> napis, ze jest "O SMAKU PANNA COTTA Z TRUSKAWKAMI". Chcialbym zapytac,
>> co to za dziewczyne, co jem. Nie znam tego. W skladnikach jest podane
>> oprocz rzeczy jasnych (mleko, cukier) tez "koncentrat soku z burakow
>> czerwonych, aromat". Czy moze tu ukryla sie owa panna?
>>
>"Panna cotta" to zdaje się gotowana śmietanka. Bez buraków. ;)
>No, taki pudding.
Aniu, zdajesz sobie sprawe, ze tu, w tym kraju puddingow, to np
jednym z popularniejszych puddingow na naszej polnocy jest leek
pudding, czyli pudding z porow. swoja droga, dobrze zrobiony jest
pycha, takze samo steak and kidney pudding, tyle, ze ja cynaderek
nie toleruje wo gole, wiec omijam...
Pierz, co tylko tak sobie miesza... :P
K.T. - starannie opakowana
|