Data: 2011-11-29 13:22:03
Temat: Re: papryczka pepperoni
Od: "Florian" <f...@w...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "domin" napisał w wiadomości > witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?
> --
> *sama prawda* http://www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4
Znam jeden świetny przepis. Bierzesz owe papryczki i odcinasz końcówki, po
czym zalewasz wodą. Tak zamarynowane muszą przeleżeć przynajmniej 24 godziny
zawinięte w koc i przykryte dwoma poduszkami. Po tym czasie odlewasz połowę
wywaru i stawiasz na gaz na 7,5 minuty, dorzucasz ryż - dokładnie 2 ziarna
na jedną papryczkę + dwie łyżeczki cukru. Po zestawieniu z ognia czekasz aż
odparuje i wuala.
A i byłbym zaponiał, możesz dorzucić ćwierć grzybka mun, ale nie więcej co
by danie nie było zbyt syte.
|